Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /www/wp-config.php on line 93 Single, alleen en in quarantaine – Nota Bene
Single, alleen en in quarantaine

Single, alleen en in quarantaine

Ik ben zo klaar met alle berichten over het tegengaan van een ‘scheidingsgolf’, relatieproblemen in quarantaine en eenzame oudjes. Wie denkt er aan de eenzame singles die wegkwijnen in de studentenkamers en startersappartementjes van de stad? Terwijl je vaste scharrel nog een andere vastere scharrel bleek te hebben, stromen de Tinder-quarantaineverzoeken binnen die je plichtmatig, maar met tegenzin, negeert in het belang van de algemene gezondheid. Het belangrijkste advies is: Blijf binnen. Maar alleen daarmee ga je het niet redden. Hier nog negen aanvullende tips om met de eenzaamheid om te gaan, zodat het idee van een overvolle IC kamer niet te aanlokkelijk wordt.

1. Dankzij de scheidingsgolf zal het aantal singles tijdens deze crisis exponentieel stijgen. Bereid je mentaal en fysiek voor op een fantastisch datingseizoen. (zie punt 2 en 3)

2. Niet alleen ter bevordering van punt 1, maar ook om je dagelijkse shot dopamine binnen te krijgen: sporten, sporten, sporten.

3. Lees boeken, interessante, die je altijd al had willen lezen, klassiekers, nieuwe, oude, lees. Dan heb je straks nog iets anders om over te praten dan hoe je in quarantaine alleen maar in je eentje hebt zitten janken terwijl je je scriptie/werk/studie naar de tering hebt geholpen.


4. Download Houseparty en dwing je vrienden die wel leuke huisgenoten en relaties hebben om af en toe ook met jou een borrel te drinken. Gewoon op dat handje blijven drukken, niemand kan dat geluidje weerstaan.5. Luister naar de radio. Het is net alsof je vrienden een lijstje op hebben staan en af en toe een beetje tegen je aan zitten te lullen terwijl jij probeert te werken. Af en toe terugroepen dat je nu even druk bent helpt ook.

6. Online shoppen. Het is misschien niet aardig voor de bezorgers, maar zij werken op dit moment dus nog wel. Geen boeken meer? Bestel boeken. Geen sportspullen voor binnen? Bestel ze. Al tijden een poster die je op wil hangen? Bestel iets. Daarbij voelt het alsof je bezoek hebt, elke keer als de bel gaat voor een pakketje.

7. Volg elke impuls. Behalve die ene om naar buiten te gaan.

8. Zeg gedag tegen iedereen die je ziet op weg naar de supermarkt. Op anderhalve meter afstand horen de meesten dat nog wel, behalve oudjes misschien maar die zouden al helemaal niet in de supermarkt moeten zijn.

9. Wees niet te streng voor jezelf. Behalve de mensen in vitale beroepen is niemand op de toppen van zijn of haar kunnen deze dagen. Stel kleine doelen en wees trots als je die haalt. Je bent single, alleen en je zit in quarantaine, wees lief voor jezelf. Niemand anders gaat het doen.