Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /www/wp-config.php on line 93 Mijn poging tot printen – een gevecht tegen het systeem – Nota Bene
Mijn poging tot printen – een gevecht tegen het systeem

Mijn poging tot printen – een gevecht tegen het systeem

Het lezen van teksten vanaf een computerscherm is een van die dingen die naar mijn mening onder het verbod op marteling en inhumane behandeling zou moeten vallen. Dus toen mijn eerste vak in september geen reader aanbood, maar wel een compleet boek aan leesmateriaal op Canvas, was dit op zijn zachtst gezegd een slecht begin van het academisch jaar.
Na al die jaren dacht ik het printsysteem van de UvA meester te zijn. Niets was minder waar.

Zeven weken tot de tentamens
Ik open mijn laptop, verzamel vol goede moed de benodigde bestanden en vraag aan Google hoe het ook alweer zat met dat printen op de UvA. Ik kom terecht op de Canon-website. Inloggen met je UvA ID en printen maar, zeggen ze. Ik laad mijn tegoed op, upload de bestanden en loop zelfverzekerd naar de printer. Portemonnee erbij, shit, collegekaart vergeten. Eerst het boek lezen dan maar.

Zes weken tot de tentamens
Poging twee. Collegekaart mee? Check. Tegoed online opgeladen? Check. Nu lekker printen! Helaas, de bestanden komen niet aan. Drie keer loop ik heen en weer, tevergeefs. Ik laat me niet uit het veld slaan en download het printprogramma op mijn laptop. Nogmaals verstuur ik de bestanden. Inloggen. Weer verschijnen ze niet op het schermpje van de printer. Nog vier keer loop ik heen en weer, tot ik de mensen die het dichtst bij de deur van de studiezaal met dodende blikken mijn kant op zie kijken. Voor vandaag is het genoeg. Printer 2 – Louisa 0. 

Vijf weken tot de tentamens
Ik ben langs de Service Balie geweest met mijn probleem. Zij begrijpen het ook niet en raden me aan om naar het servicenummer te bellen. Dat doe ik. Aan de telefoon wordt mij verteld dat ik een nieuwe collegekaart moet aanvragen. Mijn oude kaart is kennelijk gedeactiveerd, terwijl hij volgens de houdbaarheidsdatum nog tot 2021 mee kon! Ik ben een brave burger, dus ik doe het toch maar. De meneer van de servicebalie vraagt mijn adres en vertelt dat de kaart wordt opgestuurd. Fijn!

Vier weken tot de tentamens
Ik heb nog steeds geen nieuwe collegekaart ontvangen. Ik probeer het kaartsysteem te omzeilen door het aanvragen van een pincode. Die doet het niet. Ik klaag tegen iedereen die het wil horen over mijn printproblematiek. Een scherpe vriendin wijst me erop dat een collegekaart niet wordt opgestuurd, maar moet worden opgehaald. Nog maar eens langs de servicebalie dan. HOEZEE, mijn kaart ligt hier op mij te wachten. Hij wordt geactiveerd,  maar het duurt vijftien minuten of langer voordat ik de kaart kan gebruiken. In ieder geval fijn dat ik nu alvast de heilige poorten van de JB kan betreden met mijn kersverse pas. In de JB ga ik vol goede moed achter mijn laptop zitten en druk op ‘print’. Inloggen met de nieuwe kaart bij de printer. Hij wordt nog niet herkend. Een uur later nog steeds niet. Ik breek de pas bijna doormidden uit frustratie, maar toch maar niet. 

Drie weken tot de tentamens
Ik word steeds beter in het lezen van bestanden vanaf een scherm, maar gelukkiger word ik er niet van. 

Een week tot de tentamens
Het is alweer week zeven! Hoe heb ik zo weinig kunnen uitvoeren in zoveel tijd? Ondertussen heb ik wat dingen bij mijn ouders kunnen printen. Gratis en probleemloos. Tot de inkt op was. 

24 uur tot de tentamens
De tijd dringt, de laatste wanhopige pogingen om informatie tot me te nemen zijn begonnen. Aangezien ik informatie echt beter tot mij neem vanaf papier ga ik het nog één laatste keer proberen. Ik stuur de bestanden, mijn pas wordt niet herkend. Ik ga naar de balie, wordt doorverwezen naar de servicebalie, de mevrouw activeert mijn pas opnieuw, vijftien minuten wachten, de printer herkent de pas nog steeds niet, terug naar de service balie, een tweede mevrouw activeert mijn pas, vijftien minuten wachten en dan… JAWEL. Het gelukzalige moment. Mijn naam en tegoed staan in beeld, de bestanden eronder.
Met tranen in mijn ogen zie ik de verse inkt op het papier gedrukt worden. Liefkozend pak ik het stapeltje printwerk op en breng het nog warme bundeltje naar mijn bureau.
Laat dat tentamen maar komen.