Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /www/wp-config.php on line 93 In gesprek met: Johan Koggink Managing director bij Van Benthem & Keulen te Utrecht – Nota Bene
In gesprek met: Johan Koggink Managing director bij Van Benthem & Keulen te Utrecht

In gesprek met: Johan Koggink Managing director bij Van Benthem & Keulen te Utrecht

Donderdag 28 november 2019. Het is een grijze, koude en regenachtige dag in Utrecht. De Nota Bene is uitgenodigd voor een interview met de managing director van het Utrechtse advocatenkantoor Van Benthem & Keulen, Johan Koggink. Bij binnenkomst in het kantoor van de heer Koggink krijgen we direct een kop koffie aangeboden. Dat helpt wel tegen de koude regenbuien waar we vijf minuten geleden nog in liepen, evenals de toegankelijke en amicale houding van Koggink. Nadat we de managing director bedanken dat hij een plekje in zijn agenda vrij heeft willen houden voor ons, zegt hij dat hij deze interviews alleen maar leuk vindt. Wij ook, dus dat komt goed uit.

Johan Koggink
Allereerst vragen we meneer Koggink wat over zichzelf te vertellen. Koggink vertelt dat hij rechten heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na deze studie te hebben afgerond is hij het bedrijfsleven ingegaan, in verschillende managementfuncties. Nu is hij de managing director bij Van Benthem & Keulen, met als voornaamste verantwoordelijkheid het bepalen van de strategie van het  kantoor. Zelf houdt hij zich zelden bezig met juridisch inhoudelijk werk, maar wel vindt hij het erg belangrijk dat je ook als managing director van een advocatenkantoor de taal van de jurist kunt spreken. “Je hebt altijd ‘lol’ van je rechtenstudie”. Op dagelijkse basis ben je natuurlijk werkzaam met heel veel juristen en daarnaast kan een jurist over het algemeen de hoofdzaken van de bijzaken onderscheiden en zijn gedachten goed verwoorden. Dat zijn eigenschappen waar je ook als manager veel aan hebt.”

Naast zijn bezigheden met de interne organisatie zit Koggink elke week minimaal één dag ‘buiten’, waar hij spreekt met de voornaamste doelgroep van Van Benthem & Keulen, bedrijfsjuristen. “Ik wil een goed gevoel houden bij hen en ik wil graag weten wat ze van ons verwachten. Door heel veel met ze te spreken en goed te luisteren, ontdek je als het ware een rode draad die je kunt gebruiken om je strategie vorm te geven en je dienstverlening in te richten.”

De grote cirkel  
Het is duidelijk dat Koggink als managing director van Van Benthem & Keulen veel met juristen bezig is. De vraag rijst hoe hij de rol, de ‘core business’ van de advocaat zou omschrijven. “Belangen behartigen,” zegt Johan stellig. “Het is niet iemand die als rechter boven de twee partijen staat. Je behartigt echt de belangen van je cliënt.” Geen ivoren torens dus. Volgens Koggink is het essentieel om de juridische kennis die de advocaat vanuit zijn of haar studie meegekregen heeft te kunnen koppelen aan de context van de zaak van zijn cliënt. “De advocaat moet de fout niet maken om zijn functie als een op zichzelf staande ‘bubbel’ te zien.” Ondertussen pakt Koggink en pen en tekent op een vel papier een grote cirkel. “Een bedrijfsjurist heeft mij ooit verteld dat je een ‘business uitdaging’ eigenlijk als de grote cirkel moet zien. Die cirkel is wat je succesvol wilt implementeren. In die grote cirkel zitten kleinere cirkeltjes.” Terwijl hij vertelt tekent hij in de grote cirkel vier kleine cirkels. “Dat kan bijvoorbeeld een stukje HR zijn, een stukje Finance, een stukje Personal Relations en een juridisch stukje. Als de bedrijfsjurist bij Van Benthem & Keulen komt, wordt van onze advocaten verwacht dat ze de hele business kunnen analyseren en begrijpen, om zo  een juridisch advies geven dat dienend is aan de hele business, de grote cirkel als het ware.”

Interessant. Het juridische aspect is voor een bedrijf dus niet het hoogste doel. Koggink vertelt dat zijn advocaten ook getraind worden om vanuit die filosofie te opereren. “Je bouwt echt een goede band op met je cliënt als hij of zij van meet af aan een advocaat heeft die weet wat belangrijk is voor de cliënt, die naast het juridische ook de unieke context kent.”

Innovatie
De managing director vertelt dat Van Benthem & Keulen, naast het pionieren van het hierboven beschreven ‘totale pakket’ van het advocatenambt, zich ook bezighoudt met de innovatie van het ambt. Daar willen we graag meer van weten en vragen hem of hij daarvan een paar voorbeelden kan noemen.

Het eerste voorbeeld wat Johan noemt is de innovatie in Legal Tech, waar Van Benthem & Keulen sinds een paar jaar druk mee bezig is. Een van de resultaten hiervan is de VBK Transitie App. Deze app berekent de transitievergoeding voor je, en doet dat zelfs zo goed dat Van Benthem & Keulen hiermee de Computable Award 2018, een van de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland, in de wacht sleepte. Nog nooit heeft een ander advocatenkantoor deze prijs gewonnen. 

Als tweede noemt Johan de ‘Litigation Valuator’. Dit is een webapplicatie tool waarmee de advocaat en cliënt alle mogelijke processtappen van een civiele procedure definiëren en de tijdsbesteding stapsgewijs bepalen. Op basis hiervan kan bijvoorbeeld een vast prijs aan de cliënt worden aangeboden. Ook de Litigation Valuator heeft de Computable Award gewonnen.
Het geeft de cliënt vertrouwen, merk ik op. Koggink beaamt dat: “Een cliënt weet vooraf wat hij heeft te verwachten en komt daarom bij ons niet voor verrassingen te staan.” Een uitermate geschikte manier van bevordering van je klantloyaliteit.

Nadat Koggink de twee voorbeelden uitgebreid heeft uitgelegd, zijn we benieuwd naar hoe het Van Benthem & Keulen lukt om zo efficiënt te innoveren. Dat heeft volgens Koggink alles te maken met de cultuur die op het kantoor heerst. “Ik durf te zeggen dat innovatie in onze cultuur zit. We dagen onze medewerkers uit om met ideeën te komen en zijn daadwerkelijk blij met de input van hen. Om dit te kunnen bewerkstelligen is een goede sfeer op kantoor van groot belang. Veel sociale activiteiten binnen het kantoor helpen daar natuurlijk bij.”

Wat betekent Van Benthem & Keulen voor de student?

Nu we Johan Koggink hebben horen vertellen over dat de hedendaagse advocaat veel meer het ‘totaalplaatje’ van de business in het achterhoofd moet houden dan zijn ambtgenoot vroeger moest, en na de indrukwekkende uitleg over de innovatie binnen Van Benthem & Keulen, zijn we  toch benieuwd. Benieuwd naar wat het voor een student die net uit de collegebanken gekropen is, inhoudt om bij het kantoor te werken. Ook voor ons zelf interessant, want na het interessante gesprek met Koggink sluiten we een eventuele, toekomstige sollicitatie niet uit. Johan vindt het een goede vraag, en vertelt dat het zogeheten competentieprofiel allereerst bestaat uit juridische kennis. Logisch, geen wolkenkrabber zonder stevige fundering. Maar naast de kennis is het volgens Koggink belangrijk dat je goed in een team kunt werken. De advocaat-stagiairs draaien namelijk al vroeg in grote projecten mee. Wat volgens de managing director ook hoog in het vaandel staat is de sociale cohesie binnen het kantoor en met de andere medewerkers. “We organiseren reisjes, borrels, medewerkers gaan gemakkelijk een balletje slaan met elkaar en er worden zelfs bootcamps georganiseerd,” lacht Koggink. “Dit allemaal ter bevordering van het teamverband.”

Onderscheidend?

Tot slot vragen we Johan wat Van Benthem & Keulen onderscheidt van andere advocatenkantoren. Na even nadenken antwoordt hij dat men de innovatie op gebied van Legal Tech bij Van Benthem & Keulen uniek zou kunnen noemen. Koggink blijft bescheiden. Ook de wil vanuit het kantoor om kennis te delen en partnerships op te bouwen met de doelgroep ziet Koggink als een belangrijk aspect. Hij is een liefhebber van de ‘open deuren-policy’ zowel naar intern als extern, aldus de managing director zelf. 

Volgens hem is de combinatie van innovatie, het delen van kennis en partnerships, dé factor waar zijn kantoor zich in onderscheidt en ook vooruitstrevend is. 

Een mooi statement om het razend interessante interview mee af te sluiten. We bedanken Johan hartelijk voor zijn tijd. Het uur is omgevlogen.