Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /www/wp-config.php on line 93 Bestuursinterview: Willem van der Mierden, Voorzitter – Nota Bene
Bestuursinterview: Willem van der Mierden, Voorzitter

Bestuursinterview: Willem van der Mierden, Voorzitter

Wie ben je en wat houdt je bezig?

Mijn naam is Willem van der Mierden, ik ben 21 jaar oud en ik zit in het derde jaar van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de UvA. Naast mijn studie ben ik werkstudent bij Florent op de Zuidas en sta ik graag op de tennisbaan. Bovendien vervul ik dit jaar de rol van Voorzitter in het 110e bestuur van JFAS.

Waarom heb je gesolliciteerd voor een bestuursfunctie?

Ik heb gesolliciteerd voor een functie in het bestuur op aanraden van verschillende vrienden, die mij terecht vertelden dat het een onvergetelijke ervaring is. Je leert talloze nieuwe, leuke mensen kennen, organiseert mooie evenementen op zowel juridisch inhoudelijk als sociaal terrein en bovendien leer je er ontzettend veel van.

Waar heb je het meest van geleerd als onderdeel van het bestuur?

Dat is uiteraard het werken in een team an sich. Dat is in mijn optiek een vaardigheid waar iedereen wat aan heeft, en wat een bestuursjaar je daadwerkelijk brengt. Ik vind het ontzettend leuk om met mijn zes bestuursgenoten het JFAS-bestuur te vormen.

Wat heb je over jezelf geleerd in het afgelopen bestuursjaar?

Hahah, van alles. Bijna te veel om op te noemen, denk ik. Ik heb veel geleerd van de acquisitieperiode. Dat is de periode in de zomervakantie waarin de Voorzitter en de Penningmeester langs de advocatenkantoren gaan om sponsordeals te sluiten. In die gesprekken heb ik nog beter leren onderhandelen en verkopen, waar ik in de toekomst denk ik veel aan ga hebben.

Ook heb ik veel geleerd van het algemene reilen en zeilen van het verenigingswezen. Wat er allemaal bij komt kijken, waarvoor je allemaal verantwoordelijk bent, et cetera.

Wat was je hoogtepunt van het bestuursjaar?

Dit bestuursjaar stond helaas voor een groot deel in het teken van concessies maken vanwege het coronavirus. Dat is ontzettend jammer. Desalniettemin hebben mijn bestuur en ik enorm veel leuke dingen gedaan. Zo zijn we afgelopen zomer op het jaarlijkse bestuursweekend gegaan naar Volendam. Tussen de palingsound-Volendammers hebben we een grandioos weekend gehad.

Welke kennis en ervaringen ga je meenemen in je latere carrière?

Ik ben als Voorzitter veel in contact geweest met advocatenkantoren en heb zo een goed beeld kunnen krijgen van elk kantoor. Hierdoor heb ik ook goede connecties voor in de toekomst, voor bijvoorbeeld een student-stage of werkstudentschap, op kunnen doen. Verder ben ik ervan overtuigd dat hetgeen ik dit jaar geleerd heb op gebied van het werken in teamverband, zeker van pas zal komen in mijn latere carrière.

Is het druk? Kan je het combineren met studie, een sociaal leven of een bijbaantje?

In principe is een bestuursjaar bij JFAS full time. Dus ja, je bent er dagelijks mee bezig. Desalniettemin heb je zeker tijd om hier en daar een aantal vakken te volgen, je eigen vrienden te zien en zelfs een dag of of anderhalf in de week te werken. Dat hangt natuurlijk volledig van je eigen plan-capaciteiten af.

Wat zou je willen meegeven aan iemand die geïnteresseerd is in een bestuursjaar?

Bij twijfel: Gewoon doen. Het is een ontzettend mooie ervaring om aan het hoofd te staan van deze mooie vereniging. Ik heb nieuwe vriendschappen opgedaan, mezelf georiënteerd op het gebied van juridische werkgevers en ben talloze ervaringen rijker die ook later zeker nog van pas zullen komen.