Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /www/wp-config.php on line 93 Bestuursinterview: Suzanne Rozing, Commissaris Onderwijs en Facultaire Zaken – Nota Bene
Bestuursinterview: Suzanne Rozing, Commissaris Onderwijs en Facultaire Zaken

Bestuursinterview: Suzanne Rozing, Commissaris Onderwijs en Facultaire Zaken

Wie ben je en wat houdt je bezig?

Mijn naam is Suzanne Rozing, ik woon in Amsterdam en ik doe momenteel de master Arbeid en Onderneming. Daarnaast werk ik als werkstudent bij een advocatenkantoor. En natuurlijk zit ik in het JFAS-bestuur!

Welke functie heb je?

Mijn functie is Commissaris Onderwijs & Facultaire Zaken en daarnaast Vicevoorzitter.

Waarom heb je gesolliciteerd voor een bestuursfunctie?

Ik heb gesolliciteerd omdat ik al geruime tijd actief ben bij JFAS. Ik heb veel vrienden hier gemaakt en veel geleerd over de wereld na de studie rechten. Ik heb ook in een aantal commissies gezeten. Op een gegeven moment wilde ik mij graag nog meer inzetten voor JFAS en een bestuursfunctie leek mij hiervoor heel geschikt en bovenal erg leerzaam.

Waar heb je het meest van geleerd als onderdeel van het bestuur?

Vooral om samen te werken met een groep van zeven mensen: iets wat ik niet eerder op zo’n intensieve basis heb ervaren. Communication is key!

Wat heb je over jezelf geleerd in het afgelopen bestuursjaar?

Dat ik niet bang moet zijn om risico’s te nemen en soms dingen wat meer mag loslaten.

Wat was je hoogtepunt van het bestuursjaar?

Mijn hoogtepunt was ongetwijfeld het bestuursweekend en ons kerstdiner: ik vind het altijd heel gezellig om naast de wekelijkse vergadering die we hebben het bestuur ook op een meer sociale en losse manier te zien. Ik schrijf dit in maart en ik hoop dat er nog meer hoogtepunten komen als de maatregelen dit toelaten.

Welke kennis en ervaringen ga je meenemen in je latere carrière?

Wat ik zeker meeneem zijn de lessen die ik hierboven heb genoemd en verder de les om altijd hard te werken als je iets wilt bereiken. Daarnaast dat ik beter heb geleerd om samen te werken met mensen.

Is het druk? Kan je het combineren met studie, een sociaal leven of een bijbaantje?

Het kan zeker, maar het vereist een goede planning en afstemming met je bestuur. Het gaat mij goed af omdat ik alles goed plan – en soms ook flexibel kan zijn. Het hoort erbij dat dingen soms anders lopen dan je in gedachten had en daar moet je dan mee omgaan.

Wat zou je willen meegeven aan iemand die geïnteresseerd is in een bestuursjaar?

Ik zou je zeker aanraden om een bestuursjaar te doen. Het is voor mij heel leerzaam geweest en ik ben onwijs dankbaar voor de nieuwe mensen in mijn leven en alle ervaringen die ik door hen heb meegemaakt. Ik voel me hierdoor meer voorbereid en zelfverzekerd om nieuwe stappen in mijn leven te nemen. Dus als je jezelf wilt ontwikkelen op een andere manier dan door enkel te studeren, is het absoluut de overweging waard.