Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /www/wp-config.php on line 93 Bestuursinterview: Daniel de Bruijn, Voorzitter – Nota Bene
Bestuursinterview: Daniel de Bruijn, Voorzitter

Bestuursinterview: Daniel de Bruijn, Voorzitter

1. Stel jezelf even voor:

Ik ben Daniel, 23 jaar oud en voorzitter van JFAS. Ik ben momenteel mijn bachelor aan het afronden, waarna ik de master financieel recht in Leiden ga studeren. In mijn vrije tijd reis ik graag, voornamelijk naar het voormalig Oostblok, en hou ik me bezig met geschiedenis, politiek en beleggen.

2. Waarom wilde je een bestuursjaar doen?

Het leek me erg leuk om nog één jaar alles uit mijn studietijd te halen en mezelf tegelijkertijd te ontwikkelen en de vereniging (hopelijk) vooruit te helpen.

3. Welke functie heb je en wat houdt dit in?

Ik ben voorzitter. Dat betekent dat ik een relatief kleine eigen inhoudelijke portefeuille heb. Ik coördineer vooral dat van het bestuur als geheel en zorg dat hun werk goed op elkaar aansluit. Daarbij is voorzitterschap ook een stukje vertegenwoordiging. Ik haal sponsorgeld op bij advocatenkantoren, hou af en toe een praatje en onderhandel namens de vereniging met partners.

4. Waarom heb je voor deze functie gekozen?

De titel van voorzitter is iets wat mensen altijd aanspreekt, denk ik. Ik vond het echter vooral interessant vanwege het gevarieerde takenpakket, het commerciële aspect en het stukje leiderschap dat daarbij komt kijken. Daarbij was dit wel de functie in waarin ik dacht de vereniging het meest vooruit te kunnen helpen.

5. Waar heb je het meest van geleerd als onderdeel van het bestuur?

Ik heb het als heel leerzaam ervaren om intensief met verschillende karakters en overtuigingen samen te werken. Uiteindelijk blijkt dat je samen meer weet en kan dan in je eentje!

6. Waar heb je het meest van geleerd binnen je functie?

Ik denk een stukje communicatie. Als bestuurslid is dat natuurlijk belangrijk maar als voorzitter al helemaal. Soms dacht ik er niet aan mijn bestuursgenoten op de hoogte stellen van bepaalde ontwikkelingen of gebeurtenissen. Ik ben bewuster gaan nadenken over wanneer en welke informatie ik deel.

7. Wat was je hoogtepunt in het bestuursjaar?

Ik ben wel blij dat er van de meest memorabele momenten van dit bestuursjaar geen of weinig fotomateriaal publiekelijk beschikbaar is. Uitzondering daarop was onze constitutieborrel. Mijn geheugen laat me gek genoeg in de steek maar volgens mij was dat een mooie avond. Toen we met alle voorzitters van de laatste vijf besturen op de foto gingen besef je pas welke traditie je hooghoudt. Dat vond ik een mooi moment.

8. Zitten er nog meer voordelen aan een een bestuursjaar?

Je leert veel nieuwe leuke mensen kennen, maakt hele mooie reizen, bouwt aan een ijzersterk cv en leert heel veel interessante mensen kennen in het juridische werkveld.

9. Is het druk? Kan je het combineren met studie, een sociaal leven of een bijbaantje?

Het is in principe een fulltime functie. Dus als je daarnaast wil werken en/of studeren moet je daar goed over nadenken. Het is zeker mogelijk maar je moet wel goed plannen en flexibel zijn!

10. Wat zou je willen meegeven aan iemand die geïnteresseerd is in een bestuursjaar?

Niet te lang nadenken maar gewoon doen! Het is een van de leukste en leerzaamste jaren van je leven en dat is veel meer waard dan een beetje studievertraging of hogere studieschuld.

Doe mee aan de discussie