Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /www/wp-config.php on line 93 Bestuursinterview: Commissaris Intern, Frederique Peeters – Nota Bene
Bestuursinterview: Commissaris Intern, Frederique Peeters

Bestuursinterview: Commissaris Intern, Frederique Peeters

Wie ben je en wat houdt je bezig?

Hi! Mijn naam is Frederique Peeters en ik ben 22 jaar. Ik ben opgegroeid in Venlo, een stad in het mooie Zuiden van Nederland. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de studie Rechtsgeleerdheid op de Universiteit van Amsterdam. In mijn vrije tijd spreek ik veel met vrienden af en zit ik het liefst op het terras met een biertje of een wijntje. Naast het studeren en mijn sociale contacten ga ik ook nog graag op reis.

Welke functie heb je?

Met veel liefde en inzet mag ik dit jaar de functie van Commissaris Intern bekleden. De functie van Commissaris Intern is veelomvattend: van het organiseren van uiteenlopende reizen tot de maandelijkse borrels in de Heeren van Aemstel. Hierin wordt je ondersteund door verschillende commissies. Je vergadert een keer per week met iedere commissie om de vorderingen in de organisatie te bespreken en nieuwe taken te verdelen onder de commissieleden. Reiscommissies helpen je met het maken van een programma, het boeken van activiteiten en hostels en het leggen van contacten met advocatenkantoren. De borrelcommissie ondersteunt je met het organiseren van borrels en andere sociale activiteiten. Door deze vele commissies leer je hoe je mensen moet aansturen en begeleiden. Als Commissaris Intern ben je eindverantwoordelijke voor alle sociale evenementen, het is daarom belangrijk dat je bezig bent met het zorgen dat alles in goede banen verloopt en dat je het overzicht goed bewaart.

Waarom heb je gesolliciteerd voor een bestuursfunctie?

In mijn eerste en tweede jaar op de Universiteit was ik al erg actief binnen JFAS. Ik ging (nog steeds) graag naar de maandelijkse borrels in de Heeren van Aemstel en ben op een aantal reizen mee geweest. Nadat ik samen met mijn andere commissieleden een fantastische bachelorreis naar Israël heb georganiseerd leek het me leuk om als bestuurslid een jaar bezig te zijn met het organiseren van verschillende evenementen en activiteiten. Zoals een goed zuiderling betaamt weet ik als geen ander hoe het is om leuke feesten te organiseren en na gepraat te hebben met toenmalige bestuursleden leek een bestuursjaar bij JFAS de unieke kans om aan het roer te staan van een vereniging en mezelf verder te ontwikkelen naast het studeren.

Waar heb je het meest van geleerd als onderdeel van het bestuur?

Van tevoren had natuurlijk niemand van ons zevenen verwacht dat ons bestuursjaar er zo uit kwam te zien. Veel evenementen hebben dit academische jaar een “corona” jasje gekregen. Dit vergt natuurlijk creatieve oplossingen maar vooral veel team work. Als onderdeel van het bestuur heb ik dus geleerd om samen te werken. Soms worden er beslissingen gemaakt waar je het helemaal niet mee eens bent, maar leer je om concessies te maken en je er zo veel mogelijk voor in te zetten dat het op die manier toch een succes wordt. Tot nu toe gaat het samenwerken binnen 110 uitstekend en ik ben dan ook erg blij met mijn zes medebestuursleden waar ze mij mee hebben opgescheept dit jaar haha.

Wat heb je over jezelf geleerd in het afgelopen bestuursjaar?

Als bestuur zijnde heb je natuurlijk geen leidinggevende meer boven je die uiteindelijk het laatste woord heeft. Ik heb dus vooral geleerd leiding te geven over mijn, maar liefst, zes commissies. Het is als Commissaris Intern erg belangrijk om werk te delegeren en te vertrouwen op de organisatiecapaciteiten en ideeën van commissieleden. Aan het begin van het bestuursjaar was het voor mij nog erg lastig om zelf alle knopen door te hakken,

Wat was je hoogtepunt van het bestuursjaar?

Het hoogtepunt van mijn bestuursjaar was het bestuursweekend naar Volendam. Dit was het eerste grote evenement wat ik samen met Willem mocht organiseren. Door corona zag ik mijn medebestuursleden natuurlijk minder en dit weekend was er vooral om elkaar beter te leren kennen en samen plezier te maken.

Tevens is de eerstejaarsweek een hoogtepunt van mijn bestuursjaar. Door corona was het onmogelijk om in september met 90 eerstejaarsleden naar Berlijn af te reizen. Desondanks vonden we toch dat eerstejaars de kans moesten krijgen om kennis te maken met elkaar en met JFAS. Samen met de eerstejaarsreiscommissie hebben we in korte tijd een eerstejaarsweek uit de grond weten te stampen. Dit nieuwe concept en de tijdsdruk maakte het extra spannend. De eerstejaarsweek was een groot succes en ik ben dan ook super trots op wat de commissie heeft neergezet.

Welke kennis en ervaringen ga je meenemen in je latere carrière?

Een bestuursjaar is echt een onvergetelijke en bijzondere ervaring en ik zal al mijn opgedane kennis en ervaringen dan ook meenemen in mijn latere carrière.

Is het druk? Kan je het combineren met studie, een sociaal leven of een bijbaantje?

Een bestuursjaar bij JFAS is full time, dus in principe ben je er dagelijks mee bezig. Als Commissaris Intern zal je het vooral aan het begin van het bestuursjaar erg druk hebben omdat je dan bezig bent met he organiseren van evenementen. Later in het jaar zijn steeds meer evenementen geweest en krijg je meer tijd voor anderen dingen. Studeren en werken naast een bestuursjaar vergt een strakke planning, maar is zeker goed te combineren. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe je zelf in elkaar steekt en je tijd indeelt.

Wat zou je willen meegeven aan iemand die geïnteresseerd is in een bestuursjaar?

Voor iedereen die interesse heeft in een bestuursjaar, solliciteer nu! Je leert veel nieuwe mensen (en jezelf) kennen, komt op veel nieuwe plekken en het staat goed op je CV! Kortom, geen nadelen haha.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met een van ons op! Wij staan er allemaal voor open om even gezellig (virtueel) met je te kletsen.