Notice: Constant WP_DEBUG already defined in /www/wp-config.php on line 93 Bestuursinterview: Commissaris Extern, Amina Sehovic – Nota Bene
Bestuursinterview: Commissaris Extern, Amina Sehovic

Bestuursinterview: Commissaris Extern, Amina Sehovic

Wie ben je en wat houdt je bezig?

Mijn naam is Amina Sehovic, 24 jaar oud en ik ben derdejaars bachelor student Rechtsgeleerdheid aan de UvA. Ik ben opgegroeid in het pittoreske Ootmarsum (lees Twente), maar omdat het platteland niet mijn eindbestemming was verhuisde ik naar Amsterdam. Tevens ben ik Commissaris Extern binnen het 110e JFAS-bestuur en daarmee ook de Voorzitter van het 24e AJB-bestuur. Naast mijn studie en bestuursjaar werk ik als juridisch consultant bij FIRM24, waar ik me richt op het ondernemingsrecht.

Welke functie heb je?

Met veel liefde en inzet vervul ik de rol van Commissaris Extern binnen het 110e JFAS-bestuur. Als Commissaris Extern ben ik verantwoordelijk voor alle externe en carrièregerichte activiteiten die de vereniging te bieden heeft. Hierbij kan je denken aan kantoorbezoeken, recruitment events en lezingen. Tevens onderhoud ik het contact met toonaangevende advocatenkantoren, overheidsinstellingen en andere bedrijven.

Naast mijn functie binnen het bestuur van JFAS ben ik ook Voorzitter binnen het bestuur van de Stichting Amsterdamse Juridische Bedrijvendag (AJB). De AJB is een samenwerkingsverband tussen JFAS en QBDBD (de juridische faculteitsvereniging aan de VU), die ten doel heeft om studenten op een laagdrempelige manier in contact te brengen met bedrijven in de juridische sector. Als Voorzitter ben ik belast met de algehele leiding van de stichting. Daarnaast begeleid en ondersteun ik de rest van het bestuur en ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie en het relatiebeheer.

Waarom heb je gesolliciteerd voor een bestuursfunctie?

Na heel veel borrels in de Heeren van Aemstel en fantastische reizen was het voor mij al snel duidelijk dat ik aan het roer wilde staan van zo’n grote vereniging en wanneer kan je dat nou beter doen dan in een lustrumjaar.

Waar heb je het meest van geleerd als onderdeel van het bestuur?

Niemand had verwacht dat ons bestuursjaar er zo uit zou komen te zien, maar hebben we met elkaar de meest creatieve oplossingen weten te vinden. Door zo intensief met elkaar samen te werken en onze horizon te verbreden, heb ik daar als persoon ook veel van geleerd. Je kiest je bestuur niet uit en dat kan ervoor zorgen dat je het altijd eens bent met elkaar. Maar in deze situaties leer je concessies te maken en leer je om vanuit een ander perspectief ergens naar te kijken.

Wat heb je over jezelf geleerd in het afgelopen bestuursjaar?

Ik ben een echte perfectionist, tot in het extreme aan toe. Maar ik kan niet altijd alles in eigen hand houden, ik kan niet altijd alles controleren. Dingen gaan soms fout en het kan niet altijd perfect gaan. In het loop van het jaar ben ik meer leren loslaten, relativeren en ben ik zaken in de juiste proporties gaan inzien.

Wat was je hoogtepunt van het bestuursjaar?

Hoewel veel evenementen vanwege Corona er anders uit zijn komen te zien, heb ik echt meerdere hoogtepunten. Van de eerste fysieke borrel in de Heeren van Aemstel tot het bestuursweekend in Volendam op de boot waar we alleen maar ‘Welcome to St. Tropez’ hebben geluisterd. Ik heb de meest mooie herinneringen gemaakt en gelukkig zijn veel daarvan bewaard in ons zeer afgeschermde Instagram account.

Welke kennis en ervaringen ga je meenemen in je latere carrière?

Door in contact te staan met een groot scala aan advocatenkantoren, overheidsorganisaties en andere juridische instellingen is mijn netwerk enorm verbreed. Waar ik in het begin van dit collegejaar nog niet wist welke richting ik op wilde met mijn studie, ben ik dat gedurende het jaar gaan ontdekken. Ik heb zelfkennis opgedaan en leren mezelf te profileren, dit zal ik zeker meenemen in mijn latere loopbaan.

Is het druk? Kan je het combineren met studie, een sociaal leven of een bijbaantje?

Druk? Ja

Kan je het combineren met studie, een sociaal leven of een bijbaan? Ja

Dat het druk is zal niemand verbazen, maar dat je het kan combineren met je studie, een sociaal leven of een bijbaan zal echt afhangen van hoe je zelf in elkaar steekt. Je bepaalt zelf hoe jij je tijd indeelt en dat zal per persoon verschillend zijn. Ik heb een vrij georganiseerd karakter, waardoor ik mijn tijd goed inplan en zo efficiënt mogelijk te werk ga. Dit maakt dan ook dat ik mijn bestuursjaar kan combineren met studeren, mijn werk en uiteraard ook mijn sociale leven.

Wat zou je willen meegeven aan iemand die geïnteresseerd is in een bestuursjaar?

Ik kan een heel betoog houden over waarom je zou moeten solliciteren, maar ik denk dat je meer hebt aan een goed advies. Voor iedereen die interesse heeft in een bestuursjaar, doe het. Je gaat spijt krijgen indien je het niet hebt gedaan!